Γαρίδες σαγανάκι με ούζο, φέτα, πιπεριές και ντομάτα του Απόστολου Αλτάνη

Υλικά για 8 μερίδες:
40 τμχ. Γαρίδες
320 ml. Ελαιόλαδο
4 τμχ. Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 τμχ. Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 σκελ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
160 ml. Ούζο
960 γρ. Σάλτσα ντομάτας
640γρ. Φέτα κομμένη σε κυβάκια
16γρ. Ξερή ρίγανη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι λευκό τριμμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το εντεράκι που βρίσκεται στη ράχη τις
γαρίδας.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το τσίλι.
Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για ακόμα λίγο.
Σβήνουμε με το ούζο, και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε να βράσουν όλα τα
υλικά μαζί για 5΄και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Μαγειρεύουμε για ακόμη 3΄.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε από πάνω τη φέτα,
ελαφρώς θρυμματισμένη. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο
για 10΄περίπου μέχρι να πάρει
ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα η φέτα.
Αφαιρούμε το σαγανάκι από τον φούρνο και προσθέτουμε τριμμένη ρίγανη και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.