14.6 C
Thessaloniki
14.6 C
Thessaloniki

Chef Ambassadors

EVAGGELOU

Σωτήρης Ευαγγέλου

Executive Chef Makedonia Palace Hotel

“Η Θεσσαλονίκη είναι μεζεδούπολη.  Έχει αυθεντικότητα, μοναδικότητα και η κουλτούρα της είναι τα πιάτα στη μέση.  Αυτό είναι το DNA της πόλης και σε αυτό πρέπει να στραφεί.”

Ο Σωτήρης Ευαγγέλου γεννήθηκε το 1967 και κατάγεται από τον Τύρναβο, Θεσσαλίας.  Αποφοίτησε από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Θεσσαλονίκης το 1985. Μαθήτευσε στη σχολή του Alain Ducasse στο Παρίσι και στη συνέχεια επιλέχθηκε να εργαστεί σε εστιατόρια του ομίλου στο Μονακό, στη Μασσαλία, στην  Προβηγκία, με αποκορύφωμα τη συνεργασία του στο Plaza Athenee στο Παρίσι.

Η σταδιοδρομία του περιλαμβάνει τα εστιατόρια πολλών μεγάλων και πολυτελών ξενοδοχείων της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα, στα 28 του χρόνια γίνεται ο νεότερος Executive Chef στο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη. Ως executive chef, αναλαμβάνει τις κουζίνες κορυφαίων ξενοδοχείων, όπως το Athenaeum Intercontinental, το King George, τη Μεγάλη Βρετανία για να καταλήξει ξανά στο Makedonia Palace από το 2017 έως σήμερα.

Αναρίθμητα είναι τα βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, που έχει λάβει, καθώς έχει καταφέρει να δημιουργεί πιάτα οικεία, ταυτόχρονα όμως φίνα και εξαιρετικής νοστιμιάς.  Σταθερή και η στάση του να χρησιμοποιεί τοπικά υλικά εξαιρετικής ποιότητας.  Είναι άλλωστε ο σεφ, που έβαλε τον πατσά σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

TSANANAS_DIMITRIS

Δημήτρης Τσανανάς

Executive Chef Makedonia Palace Hotel

“Η γαστρονομία είναι πολιτισμός και η βάση της κουζίνας μας βρίσκεται στο παρελθόν.  Ωστόσο, με την καινοτομία και την ανάπτυξη, που παρατηρείται, δεν πρέπει να χαθεί η ουσία, που είναι η νοστιμιά”

Γεννήθηκε το 1973.  Κατάγεται από τη Βόρειο Χαλκιδική.  Σπούδασε σε Δημόσιο Ι.Ι.Ε.Κ. την ειδικότητα υπευθύνου μονάδας συστηματοποιημένου επισιτισμού (Catering).  H επαγγελματική του δραστηριότητα ξεκινά ως Commis το 1997 στο Regency Casino Thessaloniki.

Με σκληρή δουλειά κατάφερε να φτάσει σε υψηλές θέσεις σε όλα σχεδόν τα εστιατόρια του ομίλου HYATT, ξενοδοχείο και καζίνο στη Θεσσαλονίκη.  Ταυτόχρονα αποκτά και τον τίτλο του “Εκπαιδευτή Τμήματος” της HYATT INTERNATIONAL HOTELS.  Με το άνοιγμα του THE MET HOTEL στη Θεσσαλονίκη μετακινείται ως Executive Chef στη νέα μονάδα, έχοντας την ευθύνη οργάνωσης και στησίματος  όλων των επισιτιστικών τμημάτων του ελληνικού Εστιατορίου Avenue 48  και του ασιατικού Εστιατορίου Chan.

Ταυτόχρονα εργάζεται ως Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ.  Με στόχο την προσωπική του ανάπτυξη έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για τα στάνταρντ της ελληνικής γαστρονομίας και της υγιεινής στο χώρο της εστίασης.  Συμμετείχε ακόμη σε εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό με τη HYATT (Μπακού Αζερμπαϊτζάν, Νέο Δελχί Ινδία, Λονδίνο) καθώς και σε εκπαιδεύσεις δίπλα σε καταξιωμένους σεφ σε έθνικ κουζίνες όπως η Μεξικάνικη, η Αμερικανική, Ινδονησιακή, Ινδική, Γερμανική, Ρωσική, Κινέζικη, Ιταλική, κ.α.

ALTANHS

Απόστολος Αλτάνης

Executive Chef Regency Casino Thessaloniki & Hyatt Regency Thessaloniki

“Γεύσεις, αρώματα και ιστορία είναι η γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.  Μπουγάτσα για πρωινό, μεζέ για μεσημεριανό, μέχρι ένα πιάτο υψηλής γαστρονομίας για βραδινό ή street food στο χέρι ή ακόμη και μια σούπα μετά από ξενύχτι.  Άλλωστε, η υψηλή γαστρονομία δεν είναι ένα δυσεύρετο και δύσκολο προϊόν, αλλά το να προσφέρεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας και την πιο απλή πρώτη ύλη”.

Γεννήθηκε στην Αργιθέα Καρδίτσας, όπου πέρασε μέρος των παιδικών του χρόνων.  Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, την πόλη, όπου συνεχίζει να ζει και να δημιουργεί.

Οι σπουδές του ξεκίνησαν στον τομέα φυτικής παραγωγής και συνέχισαν στους τομείς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων. Αποφοίτησε επίσης από την σχολή κρεοπωλών, ενώ συνεχίζει να επιμορφώνεται παρακολουθώντας σεμινάρια κάθε είδους σχετικά με τη δουλειά του.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε ταυτόχρονα με την φοίτηση του σε πολλή νεαρή ηλικία.  Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη στην εστίαση, από ψητοπωλεία, παραδοσιακές ταβέρνες και fast food έως ξενοδοχεία 5 αστέρων με πολυβραβευμένα εστιατόρια και έχει περάσει από όλα τα πόστα, φτάνοντας τελικά στις υψηλότερες θέσεις.

Τα τελευταία χρόνια είναι ο Executive Chef του Regency Casino Thessaloniki και του Hyatt Regency Thessaloniki με μια εξελικτική πορεία στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, εδώ και αρκετά χρόνια μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του διδάσκοντας σε ιδιωτικές σχολές μαγειρικής.

Είναι πολυβραβευμένος και έχει διατελέσει πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό.

PAPOUTSAKIS

Μανώλης Παπουτσάκης

Executive Chef Makedonia Palace Hotel

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πελώρια «φαγητούπολη». Είναι σαν να βρίσκει η καθημερινή έξοδος για φαγητό το φυσικό της χώρο. Ο κόσμος της πόλης κινείται αδιάκοπα μέσα σε χώρους εστίασης και το χαίρεται. Είναι ένα με τη ζωή του όλο αυτό.  Η Θεσσαλονίκη έχει τη γεύση των ανθρώπων της. Απλή, αληθινή, χωρίς επιτηδεύσεις.»

Ο Μανώλης Παπουτσάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη.  Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.  Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας εκπαιδεύτηκε ως σεφ  και από τότε διαπίστωσε ότι η μαγειρική θα γινόταν το επάγγελμά του και η φιλοσοφία, το χόμπυ του.  Στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για την διδακτορική του διατριβή στον Πλάτωνα, συνέχισε να χτίζει την μαγειρική του καριέρα και να εξασκεί τις ικανότητές του δουλεύοντας ως σεφ.  Το 2017, αποφάσισε να ανοίξει το δικό μου εστιατόριο με Κρητική κουζίνα, το “Χαρούπι”, όπου εργάζεται και ο ίδιος, ως σεφ.

Το εστιατόριο το οποίο έχει βραβευτεί πολλές φορές, ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή,  καθώς έδωσε νέα δυναμική και μια ανανεωμένη και καινοτόμο αντίληψη της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας.  Είναι ακόμη σεφ και συνιδιοκτήτης στο εστιατόριο “10 Τραπέζια” καθώς και στο νέο πολυσυζητημένο αθηναϊκό Bar-Restaurant “Pharaoh”.

Διδάσκει τη μαγειρική τέχνη, έχει πάρει μέρος ως κριτής σε διαγωνισμούς μαγειρικής,  καθώς και στο τηλεοπτικό Master Chef Junior, ενώ διατηρούσε την δική του εκπομπή μαγειρικής στην κρατική τηλεόραση με θέμα τα ΠΟΠ και ΠΓΕ ελληνικά προϊόντα.

Περιστασιακά αρθρογραφεί για τη γαστρονομία και τη γεύση. Ταξιδεύει πολύ και αγαπά το καλό φαγητό και το κρασί.