Η Θεσσαλονίκη “συνθέτει” δημιουργικά κοκτέιλ στο “Χάρτη των Γεύσεων

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού, συμμετέχει στη γιορτή του κρασιού «Χάρτης των Γεύσεων», προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία στους επισκέπτες. . Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 15.00 και στις 17.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, οι ταλαντούχοι bartenders Teo Man και Λίκος Κωνσταντίνος από το πολυβραβευμένο bar Vogatsikou 3, θα δημιουργήσουν δύο αποκλειστικά κοκτέιλ, εμπνευσμένα από τα τοπικά ποτά και την πλούσια γαστρονομική παράδοση της πόλης.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον πλούσιο κόσμο των ελληνικών ποικιλιών σταφυλιών, μέσα από δημιουργικά κοκτέιλ που αναδεικνύουν τα αρώματα και τις γεύσεις της Θεσσαλονίκης. Οι ταλαντούχοι bartenders θα παρουσιάσουν μοναδικές συνταγές, που συνδυάζουν παραδοσιακά ελληνικά ποτά του Νομού Θεσσαλονίκης, όπως το κρασί και το τσίπουρο, με φρέσκα, τοπικά υλικά και πρωτότυπες τεχνικές.
Με τη συμμετοχή του στη γιορτή του κρασιού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στοχεύει στην προώθηση της πόλης ως γαστρονομικού προορισμού, στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της και στην ενίσχυση της συνεργασίας με τους τοπικούς παραγωγούς και τους ευφάνταστους barmen που συμβάλλουν στην δημιουργία της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης.

Τα κοκτέιλ που υπόσχονται να σας μαγέψουν:

  • F.A.I.R: Ένα κοκτέιλ που συνδυάζει αρμονικά το Cacao Buttered Dorodouli Classico σε συνδυασμό με Burnt Salted Caramelized Pear (καπνιστή, αλατισμένη και καραμελωμένη πάστα αχλαδιού), δημιουργώντας ένα δυνατό, γευστικό ποτό.
  • Reconstructed Manhattan  Merlot, Arvanitidis Estate /Ponzu: Ένα ανανεωμένο Manhattan, με ελαφρύ άρωμα καπνού, που συνδυάζει το Merlot του Arvantidis Estate με σάλτσα εσπεριδοειδών Ponzu, με πλούσια γεύση και ιδιαίτερο χαρακτήρα.

 

Χορηγοί: