Μελιτζανοσαλάτα με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και κρέμα πιπεριάς του Απόστολου Αλτάνη

Υλικά για 8 μερίδες:
1,6 kg. Μελιτζάνα
120 ml. Ελαιόλαδο
½ σκελ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
40 ml. Ξύδι λευκό
240 γρ. Πιπεριά Φλωρίνης (Ψημένη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη)
60 γρ. Μαϊντανό ψιλοκομμένος
160 γρ. Φρέσκο κατσικίσιο τυρί
40 γρ. Κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης
(ψημένη, καθαρισμένη και περασμένη στο μπλέντερ)
60 γρ. Ανάμεικτα λαχανικά
160 γρ. Πολύχρωμα ντοματίνια Πιερίας
(κομμένα στη μέση και μαριναρισμένα)
80 γρ. Σπαράγγια (καθαρισμένα και ελαφρώς βρασμένα)
24γρ. Ραπανάκια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
20 γρ. Κρέμα βαλσάμικου
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε την μελιτζάνα στο φούρνο ή στη σχάρα αφού πρώτα την έχουμε τρυπήσει σε 2-3
σημεία με τη μύτη του μαχαιριού για να μην σκάσει.
Παίρνουμε την ψίχα της μελιτζάνας και την αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το
ξύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, τον μαϊντανό, 40γρ. κατσικίσιο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
Πλάθουμε το υπόλοιπο τυρί σε μπαλάκια.
Στήνουμε την μελιτζανοσαλάτα στο πιάτο σε σχήμα μισοφέγγαρο και συνεχίζουμε με τα
υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε όπως στην φωτογραφία.