Μπεζές Θεσσαλονίκης του Απόστολου Αλτάνη

Υλικά μους λευκής σοκολάτας:
125 γρ. Γάλα
235 γρ. Λευκή σοκολάτα
5 γρ. Ζελατίνη (φύλλα)
1 τμχ. Βανίλια στικ
250 γρ. Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την βανίλια να βράσουν και προσθέτουμε στην
σοκολάτα.
Προσθέτουμε την μαλακωμένη ζελατίνη στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη σαντιγί και ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Υλικά μπεζέ:
175 γρ. Ασπράδι αυγού
175 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
175 γρ. Ζάχαρη άχνη
2 σταγόνες Χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε ώσπου να αφρατέψουν και έπειτα
ρίχνω σιγά σιγά την ζάχαρη μαζί με τον χυμό λεμόνι.
Τέλος αδειάζουμε την μαρέγκα σε μια μπασίνα και προσθέουμε την άχνη ζάχαρη
ανακατεύοντας απαλά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε ροζέτες 2 εκ σε
λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης
Ψήνουμε τα μαρεγκάκια για 1,5 ώρα στους 90C.