33 C
Thessaloniki
33 C
Thessaloniki

Συνταγές Ευάγγελου

Γαύρος με ντομάτα στο φούρνο του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Ένα πιάτο, γνήσιος μεζές, το οποίο κλείνει μέσα του όλο το καλοκαίρι. Μοναδική γεύση, που επιτρέπει ατελείωτες βουτιές με φρέσκο ψωμί στη λαχταριστή σάλτσα του. Εύκολο, γρήγορο και εξαιρετικής νοστιμιάς.” Μερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: 15’ Χρόνος Μαγειρέματος: 10’ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό γαύρος 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2 ντομάτες αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες

Καλαμάρια γεμιστά του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Μοναδική τοπική έμπνευση για ένα πιάτο χορταστικό, αλλά ταυτόχρονα πλούσιο. Γνήσιος καλοκαιρινός μεζές, που θα συνοδευτεί άριστα από το ούζο, το τσίπουρο ή ένα λευκό κρασί. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα του καλοκαιριού και μια εξαιρετική εκδοχή των μοναδικών ελληνικών γεμιστών. “ Μερίδες: 4-6 Χρόνος Προετοιμασίας: 30’ Χρόνος Μαγειρέματος: 30’ ΥΛΙΚΑ 1,5 κιλό

Μαγειρίτσα Σαλονικιώτικη του Σωτήρη Ευαγγέλου

Το απόλυτο, παραδοσιακό πιάτο της Ανάστασης, αλλά και αγαπημένο πιάτο των ξενύχτηδεων στα σουπάδικα της πόλης! Η πηχτή σούπα με την ψιλοκομμένη συκωταριά, τα πλούσια πράσινα μυρωδικά και το βελούδινο , είναι ένα ελληνικότατο πιάτο, μοναδικής σύλληψης και νοστιμιάς.” Μερίδες: 6-8 Χρόνος Προετοιμασίας: 1:30’ Χρόνος Αναμονής: 2:00’ Χρόνος Μαγειρέματος: 60’ ΥΛΙΚΑ 2 συκωταριές (από αρνί

Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και κρεμμύδι του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Καλοκαίρι χωρίς μελιτζάνα δεν γίνεται! Η πικάντικη γεύση αυτού του μοναδικού λαχανικού, που μπορεί να φαγωθεί ως κυρίως πιάτο, συνοδεία μπόλικης φέτας ή να αποτελέσει μεζέ για το καλοκαιρινό τραπέζι με ψαρικά ή κρεατικά.” Μερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: 1:15’ Χρόνος Μαγειρέματος: 25’ ΥΛΙΚΑ 4 μελιτζάνες 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Πικάντικη νοστιμιά για το απόλυτο πιάτο, με καταγωγή από τη Σμύρνη της Μικρασίας, που έχει ελληνικές και ανατολίτικες ρίζες. Το συνοδεύουμε με έναν βελούδινο πουρέ και με τη λαχταριτή κόκκινη σάλτσα του. Οι μοναδικές μυρωδιές από το σκόρδο, το κύμινο και την κανέλλα ανεβάζουν την όρεξη και τη λαχτάρα για αμαρτωλές βουτιές.” Μερίδες: 4-6 Χρόνος

Τσουρέκι παραδοσιακό του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Το εκλεκτό βούτυρο και το καλό ζύμωμα δίνουν τη μοναδική γεύση στο απόλυτο Πασχαλιάτικο γλυκό. Οι μυρωδιές από τη μαστίχα, το μαχλέπι και το κακουλέ, που αναδύονται σε κάθε μπουκιά ενισχύουν τον πλούσιο γευστικό χαρακτήρα του.” Τεμάχια: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: 45’ Χρόνος Αναμονής: 3:30’-4:00’ Χρόνος Μαγειρέματος: 35’ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αλεύρι τύπου Αμερικής 90 γρ.

Χαλβάς με σιμιγδάλι του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Με καταγωγή από την Ανατολή μας έρχεται το γλυκό, που θέλει υπομονή και φτιάχνεται με λάδι, σιμιγδάλι και ζάχαρη ή σιρόπι για πιο πλούσια γεύση. Η προσθήκη σταφίδας, αμυγδάλων και του ξύσματος λεμονιού, δίνει μια μοναδική γεύση. Ιδανικό για το τελείωμα κάθε ελληνικού γεύματος.” Μερίδες: 6-8 Χρόνος Προετοιμασίας: 10’ Χρόνος Μαγειρέματος: 15’ ΥΛΙΚΑ Για το

Χορτόπιτα με σέσκουλα, σπανάκι, τσουκνίδες, μυρώνια & καυκαλήθρες του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Το πιο χαρακτηριστικό ελληνικό έδεσμα, που φτιάχνεται σε κάθε σημείο της Ελλάδας με φύλλο και γέμιση ό,τι υπάρχει διαθέσιμο. Τα πλούσια χόρτα, μαζεμένα από τη γη, ανακατεμένα με το κρεμμύδια και το πράσο, θα δώσουν ξεχωριστή γλύκα, σε ένα πιάτο, που τρώγεται κάθε ώρα της ημέρας, ως πρώτο πιάτο, συνοδευτικό ή σνακ.” Μερίδες: 8 Χρόνος