Γεύσεις Θεσσαλονίκης στο Macao της Κίνας

Για δύο μέρες το Macao της Κίνας, μέλος του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO στη γαστρονομία, γέμισε με αρώματα και γεύσεις Θεσσαλονίκης.
Στην γαστρονομική εκδήλωση για τους εορτασμούς της 25ης επετείου από την ίδρυση της ΕΔΠ (Ειδικής Διοικητικής Περιοχής) του Μακάο- «Celebrations of the 25th Anniversary of the Establishment of the Macao SAR International Cities of Gastronomy Carnival, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διά χειρός του σεφ ambassador Απόστολου Αλτάνη, γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο, ένα πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα των γαρίδων με την πικάντικη γεύση του ούζου και την κρεμώδη υφή της φέτας. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας, προσφέροντας τους μια μοναδική γευστική εμπειρία αυθεντικής ελληνικής παράδοσης.
Την επόμενη μέρα, το μενού περιελάμβανε χταπόδι γιουβέτσι με πιπεριά τσούσκα και γραβιέρα, μια συνταγή που αναδεικνύει τους νόστιμους ελληνικούς θαλασσινούς μεζέδες.
Η συμμετοχή του δήμου θεσσαλονίκης προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία στους καλεσμένους της εκδήλωσης να γνωρίσουν την Θεσσαλονικώτικη κουζίνα και να απολαύσουν πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομική τέχνη. Οι δημιουργίες του σεφ ambassador απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι η  κουζίνα της πόλης μας, μπορεί να κατακτήσει τις καρδιές των γευσιγνωστών σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Η γραβιέρα ήταν προσφορά του καταστήματος Μια Φέτα Feta Bar