Η Θεσσαλονίκη “μαγειρεύει” για δεύτερη χρονιά στο Macao!

Γεύσεις και αρώματα της ελληνικής κουζίνας στη «Παρουσίαση Πόλεων της Γαστρονομίας»
Η πόλη της Θεσσαλονίκης συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή διοργάνωση «Παρουσίαση Πόλεων της Γαστρονομίας» που πραγματοποιήθηκε στο Macao της Κίνας από 11 – 20 Ιουλίου, μεταφέροντας τις μυρωδιές και τις αυθεντικές γεύσεις της, στη μακρινή Ανατολή.
Το φεστιβάλ συγκέντρωσε 29 διακεκριμένους σεφ από το δίκτυο δημιουργικών πόλεων γαστρονομίας της UNESCO, με επίκεντρο τα μπαχαρικά και τα βότανα. Κάθε σεφ παρουσίασε παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας του, αξιοποιώντας τοπικά υλικά και αρωματικά. Η Θεσσαλονίκη εκπροσωπήθηκε από τον πολυβραβευμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο Chef Ambassador Νίκο Τζούμα, ο οποίος ετοίμασε δύο χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα:
  • Γιουβέτσι με μοσχάρι κοκκινιστό με δάφνη και κανέλα
  • Τραχανόσουπα με άγρια χόρτα, δυόσμο, θυμάρι και δενδρολίβανο
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες την ημέρα της ελληνικής παρουσίασης, η ανακοίνωση της παρουσίας του σεφ από τη Θεσσαλονίκη προσέλκυσε μαζικά το κοινό, προκαλώντας το αδιαχώρητο στον χώρο της εκδήλωσης.
Η προβολή της διοργάνωσης και της συμμετοχής της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε μέσα από τις 28 επίσημες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού Τουρισμού του Macao (MGTO), όπως τα WeChat, Weibo, Douyin, Xiaohongshu, Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Twitter, Kakao και Line. Παράλληλα, υπήρξαν ζωντανές μεταδόσεις από το Weibo, το Xiaohongshu και τα Weixin Channels.
Αποτελέσματα προβολής:
  • Πάνω από 7,8 εκατομμύρια προβολές σε social media λογαριασμούς του MGTO
  • Περισσότερες από 3 εκατομμύρια προβολές και επισκέψεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Τουρισμού του Macao
Η συμμετοχή αυτή ενίσχυσε περαιτέρω τη διεθνή αναγνώριση της Θεσσαλονίκης ως πόλη γαστρονομίας και πολιτιστικής δημιουργικότητας, χτίζοντας γέφυρες με νέες αγορές και προβάλλοντας τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.
Δείτε το video της παρουσίασης εδώ