Θεσσαλονίκη: Η γαστρονομία στο επίκεντρο της ΔΕΘ με τον ελληνικό καφέ, τον φραπέ και τη νέα γευστική πρόταση “φραπέ μπουγάτσα”

Στη φετινή, 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε μια ξεχωριστή γαστρονομική εκδήλωση, στο πλαίσιο της ένταξης της πόλης, στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της UNESCO, ως Πόλη Γαστρονομίας .
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν το πλούσιο γαστρονομικό αποτύπωμα της Θεσσαλονίκης, μέσα από την παρουσίαση του παραδοσιακού ελληνικού καφέ και του φραπέ – συνυφασμένου με τη σύγχρονη ταυτότητα της πόλης. Για πρώτη φορά, μια καινούρια, εμπνευσμένη γεύση δημιουργήθηκε μέσα απο την παράδοση της πόλης, η οποία συνδυάζει τον φραπέ με την μπουγάτσα στο ίδιο ποτήρι και προκάλεσε  τον ενθουσιασμό και το έντονο ενδιαφέρον του κοινού.
Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, αποδεικνύοντας ότι η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας που προσφέρει η Θεσσαλονίκη στους επισκέπτες της.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλης Γάκης, δήλωσε:
«Η Θεσσαλονίκη από το 2021 ανήκει στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας UNESCO και το τμήμα Τουρισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία το γεγονός αυτό. Η γαστρονομία μπορεί να αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο επισκεψιμότητας. Ζούμε τον τουρισμό της εμπειρίας και θέλουμε οι επισκέπτες, γυρνώντας στις πατρίδες τους, να μιλούν για το τι έζησαν. Και η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης έχει να τους δώσει πολλές εμπειρίες»».
Η Θεσσαλονίκη, ως UNESCO Creative City of Gastronomy, συνεχίζει να αναδεικνύει τις γεύσεις, τις παραδόσεις και την καινοτομία των τοπικών προιόντων της πόλης, προσκαλώντας τους επισκέπτες να τη γνωρίσουν μέσα από την πλούσια γαστρονομική της κληρονομιά.