Θρίαμβος για τη «Γιορτή γεύσης και μουσικής» στον αστικό αμπελώνα

Με απόλυτη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Γιορτή γεύσης και μουσικής» στον Αστικό Αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Ο αμπελώνας μετατράπηκε σε ένα πραγματικό γαστρονομικό περιβάλλον, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Κορυφαίοι chef και pastry chef της Θεσσαλονίκης ένωσαν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας γευστικές δημιουργίες, εμπνευσμένες από το κρασί, που αποθεώθηκαν από το κοινό. Ο executive chef Δημήτρης Κοτσιβός εντυπωσίασε με το τραχανότο με σταφύλι και μανιτάρια, ενώ ο chef consulting Νίκος Λιόγγαρης κέρδισε τις εντυπώσεις με την «SKG σαλάτα». Στις γλυκιές λιχουδιές της βραδιάς, η ζαχαροπλάστης Πόλυ Κούλα με τους μπεζέδες με μούστο και ο γνωστός pastry chef Φίλιππος Μπαντής με την πρωτοποριακή του μπουγάτσα με σύκα και κρασί, ανέβασαν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της θεσσαλονικιώτικης ζαχαροπλαστικής.
Η παρουσία εκλεκτών κρασιών από τα τοπικά κτήματα, Φλόριαν, 80, Τρυφωνίδη, Τσαμτσακίρη, Τραϊανού, Σακαλάκη Σκίουρος και τα κρασιά “Γοργόνες” του αστικού αμπελώνα, προσέλκυσε πλήθος οινόφιλων. Την εορταστική διάθεση απογείωσε ο DJ Ανδρέας Νικάκης, ο οποίος με τις μουσικές του επιλογές κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
Η τεράστια επιτυχία της εκδήλωσης, με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, επιβεβαιώνει τη δυναμική του Αστικού Αμπελώνα ως πολιτιστικό και γαστρονομικό πόλο έλξης για την πόλη. Ο κόσμος αγκάλιασε με ενθουσιασμό αυτή την ξεχωριστή βραδιά, αναδεικνύοντας τον τουρισμό ως μέσο βιώσιμης ανάπτυξης και πολιτισμικής ανταλλαγής, που μπορεί να συσπειρώσει και να εμπνεύσει τους Θεσσαλονικείς.

Δήμος θεσσαλονίκης-Τμήμα Τουρισμού-Θεσσαλονίκη πόλη γαστρονομίας της Unesco