«2ο Φεστιβάλ Ρυζιού – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιορτή γεύσεων, παράδοσης και εξωστρέφειας για το ελληνικό ρύζι»!

Το 2ο Φεστιβάλ Ρυζιού προσέλκυσε χιλιάδες επισκεπτών και μάγεψε με τις μοναδικές γεύσεις, τις ευρηματικές παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και τον έντονο θεσμικό χαρακτήρα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Δύο μέρες γεμάτες νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις με ρύζι, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, διαγωνισμούς, μουσική, παραδοσιακούς χορούς, κέφι, αλλά και πλούσια ενημέρωση για αυτό το μοναδικό αγροτικό προϊόν.

Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2025, στην Παραλία Θεσσαλονίκης η διοργάνωση γιορτή, του Συνδέσμου Ορυζομύλων Ελλάδος (ΣΟΕ), υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, και την φιλοξενία του EURICE Festival ήρθε για δεύτερη χρονιά να επανασυστήσει το ελληνικό ρύζι, που καλλιεργείται δίπλα μας. Ένα προϊόν νόστιμο, ασφαλές, με υψηλή διατροφική αξία, αλλά και με τεράστια οικονομική και κοινωνική σημασία για τις περιοχές, όπου καλλιεργείται.
Με ισχυρές παρουσίες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εκδήλωσης το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Την εκδήλωση άνοιξε η Σύλβια Κουμεντάκη, της εταιρίας Chef Stories, που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης. Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη εκπροσώπησε ο κ. Βασίλης Γάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος μίλησε για το γεγονός ότι η πόλη ανήκει στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της Unesco στον τομέα της γαστρονομίας, ενώ ευχήθηκε το Φεστιβάλ Ρυζιού να αποτελέσει θεσμό για την πόλη.
Τη δεύτερη μέρα στο κεντρικό stage o chef ambassador του Δήμου Θεσσαλονίκης Απόστολος Αλτάνης, ετοίμασε ένα ριζότο με άρωμα γεμιστών, φέτα και κρέμα πιπεριάς αναδεικνύοντας το Ελληνικό ρύζι και τα αρώματα ενός από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της παραδοσιακής μας κουζίνας.
Στο χώρο των εστιατορίων, δεκατρία βραβευμένα εστιατόρια της πόλης, έστησαν για δύο ημέρες στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δίπλα από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου τις κουζίνες τους και μαγείρευαν ζωντανά πρωτότυπα πιάτα με πρωταγωνιστή το ρύζι, τα οποία οι χιλιάδες Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που συνέρρευσαν, είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν.