Η Θεσσαλονίκη μαγειρεύει για την Unesco, στο Buraydah

Η πόλη της Θεσσαλονίκης, μέλος του δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco στη γαστρονομία, συμμετείχε μαζί με 20 άλλες πόλεις του δικτύου, στο forum γαστρονομίας που διοργάνωσε η πόλη Buraydah της Σαουδικής Αραβίας. Στο «Διεθνές φεστιβάλ χουρμάδων» συμμετείχαν μεταξύ άλλων αποστολές από πόλεις: της Βραζιλίας, του Μεξικό, των Φιλιππίνων, της Ταυλάνδης της Ιαπωνίας και από την Ευρώπη της Ιταλίας και της Ελλάδας, με χαρακτηριστικές συνταγές της τοπικής κουζίνας τους.
Την Θεσσαλονίκη εκπροσώπησε ο chef ambassador του Δήμου Θεσσαλονίκης 2018 και executive chef του εστιατορίου Όλυμπος Νάουσα, Δημήτρης Τασιούλας. Το πρώτο πιάτο που εμπνεύστηκε ήταν μία εντυπωσιακή σύγχρονη εκδοχή του μυδοπίλαφου. Παρουσίασε μύδια ντολμά, με βρώσιμο κέλυφος από μύδια, φτιαγμένα από μελάνι σουπιάς, γεμιστά με ριζότο με σαφράν (σε στυλ μυδοπίλαφο). Η δεύτερη συνταγή ήταν τα παραδοσιακά χόρτα της Θεσσαλονίκης σε μια μοντέρνα παραλλαγή, με αυγά κονφί, τηγανητά μανιτάρια, σέσκουλα και κατσικίσιο τυρί.
Οι εντυπώσεις που σχημάτισαν οι Σαουδάραβες που επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο και τις πέντε ημέρες, ήταν θριαμβευτικές. Σχολίασαν την υπέροχη γεύση και την καταπληκτική υφή των πιάτων.
Οι chef αντάλλαξαν γνώσεις και τεχνικές μεταξύ τους, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν όλοι όσοι δοκίμασαν τα μοναδικά πιάτα του Δημήτρη Τασιούλα, να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, στο μέλλον.
Οι αποστολές από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στην ειδικά επιχορηγούμενη δράση, φιλοξενήθηκαν εξ ολοκλήρου από την πόλη του Buraydah, μέλος του δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco.

Δείτε το video εδώ:

96cd2e28-b6e8-4a6f-b74f-02774b1b5198