Η σειρά των εκδηλώσεων του τμήματος τουρισμού στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στη 89η ΔΕΘ, ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 18.30, με ένα αφιέρωμα σε ένα αγαπημένο παραδοσιακό, street food γλυκό. Κάθε μπουκιά και μια ιστορία με πολύχρωμους, πολίτικους λουκουμάδες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει λουκουμάδες, με μια καινοτόμο προσέγγιση, Η διάσημη σεφ Μαρία Εκμετσίογλου μαζί με τον Θεσσαλονικιό chef Γιώργο Παλησίδη, ετοιμάζουν πολύχρωμους λουκουμάδες, με απρόσμενες γεύσεις. Σε μια ξεχωριστή γαστρονομική εκδήλωση, η διεθνούς φήμης σεφ Μαρία Εκμετσίογλου, γνωστή για την αγάπη της στις γεύσεις της Ανατολής, θα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη εκδοχή του παραδοσιακού γλυκού: πολίτικους, πολύχρωμους, σοκολατένιους λουκουμάδες με γεύση μαστίχα. Μια γλυκιά εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.
Η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει από κοντά τη διάσημη σεφ και να δοκιμάσει μια ανανεωμένη εκδοχή ενός αγαπημένου γλυκού, αποδεικνύοντας ότι η παράδοση μπορεί να συνδυαστεί άψογα με τη δημιουργική φαντασία.
Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό και αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, να γνωρίσουν από κοντά την πλούσια γαστρονομική κουλτούρα της πόλης μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα.
Θεσσαλονίκη – δημιουργική πόλη γαστρονομίας της UNESCO