Η «Μακαρονάδα της Πέμπτης» κατακτά τους νέους εν δυνάμει Chefs

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα την πρωτότυπη δράση του “Η μακαρονάδα της Πέμπτης”, ενταγμένη στο δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO.
Η Θεσσαλονίκη, ως Πόλη Γαστρονομίας της UNESCO, επενδύει στη νέα γενιά, μέσα από βιωματικές δράσεις γαστρονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε η όγδοη εκδήλωση της επιτυχημένης δράσης «Η Μακαρονάδα της Πέμπτης», με τη συμμετοχή του 37ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Η δράση, που οργανώνεται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου, αποτελεί μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία για περισσότερους από 500 μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, οι οποίοι μαθαίνουν να δημιουργούν το δικό τους υγιεινό και εύκολο πιάτο.
Στους χώρους της ΔΕΘ-Helexpo, υπό την καθοδήγηση του chef ambassador του Δήμου, Γιάννη Κατσαντώνη, τα παιδιά δεν έμαθαν μόνο συνταγές, αλλά κυρίως τις αρχές της υγιεινής διατροφής, της επιλογής ποιοτικών πρώτων υλών, και της ομαδικότητας. Η δράση αυτή αποτελεί έναν ουσιαστικό πυλώνα στη στρατηγική του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διάδοση της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας.

Η επιτυχία της «Μακαρονάδας της Πέμπτης» στηρίζεται στην πολύτιμη προσφορά τοπικών επιχειρήσεων. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς:

Την ΜΑΚΒΕΛ, για την παροχή των ζυμαρικών, των υλικών μαγειρικής και την υποστήριξη του σεφ.

Τις εταιρείες Coral Gas και Gas24, για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μαγειρικής.

Την τυροκομική “Σταθώρης”, για την συνοδευτική γραβιέρα.

Το κρεοπωλείο “Το χασαπάκι”, για τον βουβαλίσιο καβουρμά Κερκίνης.

Η συνεισφορά τους είναι καθοριστική για την προώθηση της γαστρονομικής παιδείας στους αυριανούς πολίτες.