O μύθος, η αίγλη, οι αξίες και η κουλτούρα του street food της Θεσσαλονίκης: Από την προσφυγική μπουγάτσα του 1922, που ο τεχνίτης Φίλιππος Μπαντής ανέδειξε σε σύγχρονο πρωινό λαϊκό γκουρμέ, στο μεταμοντέρνο Μπουγατσάν του Estrella που ο Κώστας Καπετανάκης μαζί με τον σεφ Δημήτρη Κοπαράνη, είδαν να γίνεται παγκοσμίως viral. Από τα πιροσκί, τα περέκ και τα χατσαπούρια του Γιάννη Κοτζαγερίδη, ως τα ασιατικά Bao Bun με γέμιση του σεφ Δημήτρη Παμπόρη, η Θεσσαλονίκη ήταν, είναι και θα είναι η βασίλισσα και όχι μόνο του κλασικού φαγητού στον δρόμο, αλλά και η καινοτόμα γαστρονομικά πόλη από όπου ξεκίνησαν όλες οι νέες street food τάσεις. Όλοι οι παραπάνω ομιλητές μαζί με τον θρυλικό Δημήτρη Εικοσιδυό, master στο σουβλάκι, θα αναλύσουν την ιδιαίτερη κουλτούρα και τις αξίες του φαγητού στον δρόμο.
Ο Θάνος Ρουμπής με την Ευγενία Ευθυμιάδου του Thess_del_food, καταγράφουν την ιστορία του street food με εικόνες, λέξεις, ήχο και viral βιντεάκια.
Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γαστρονομίας δημοσιογράφος, Κώστας Γιάντσιος, από το Biscotto.gr. Το παραδοσιακό ρυζόγαλο και το θρεπτικό σαλέπι θα παρασκευάσουν οι σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δημήτρη Καΐση.