Τραχανάς με τυρί και φρυγανισμένο ψωμί

“Παραδοσιακό φαγητό με το οποίο μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές. Θρεπτικό, νόστιμο και υγιεινό, συνήθως τρώγεται ζεστό και αποτελούσε ένα από τα κύρια πιάτα του πρωινού. Μπορείτε να απολαύσετε τραχανά γλυκό, ξινό ή και τραχανά λαχανικών. Μετά από πολλές προσπάθειες της τότε Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, νυν Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, ο τραχανάς καθιερώθηκε, ως γκουρμέ πρωϊνό σε όλα τα καλά ξενοδοχεία της πόλης μας.”

Υλικά

6 κούπες ζωμός κοτόπουλου ή νερό
2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
1 κούπα τραχανάς
1 κουταλάκι αλάτι
200gr τυρί φέτα θρυμματισμένο
4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί

Εκτέλεση

Βράζετε το ζωμό, ρίχνετε μέσα τον τραχανά,το βούτυρο και ανακατεύετε για να μη

σβολιάσει. Σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά και προς το τέλος αλατίζετε. Αφήνετε τον τραχανά να χυλώσει .Σερβίρετε προσθέτοντας το τυρί.

Συνοδεύετε τη σούπα με φρυγανισμένο ψωμί. Παραλλαγή: Μπορείτε να μαγειρέψετε τον τραχανά με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και να αντικαταστήσετε το τυρί με στραγγιστό γιαούρτι.

Μερίδες 4