Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην εκδήλωση «Γεύσεις της Σαρακοστής» στο πλαίσιο της «Λατρευτικής εβδομάδας» που πραγματοποιήθηκε στην αγορά Μοδιάνο. Το κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τους chef ambassadors του τμήματος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ευαγγέλου και Δημήτρη Τσανανά στο μοναδικό cooking lesson, όπου παρασκεύασαν παραδοσιακές, νηστίσιμες συνταγές. Οι πολυβραβευμένοι chefs, μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τα μυστικά τους για τη δημιουργία νόστιμων, θρεπτικών σαρακοστιανών πιάτων και οι ερωτήσεις πέφτανε βροχή και για τα δύο πεντανόστιμα πιάτα, το κριθαρότο γαρίδας που ετοίμασε ο Σωτήρης Ευαγγέλου και τις μελωμένες, κρασάτες σουπιές του Δημήτρη Τσανανά. Για τη δημιουργία των λαχταριστών νηστίσιμων συνταγών, χρησιμοποιήθηκαν υγιεινά τοπικά προϊόντα, προσφορά της αγοράς Μοδιάνο. Τα κρασιά που συνόδευσαν τη γευσιγνωσία ήταν χορηγία του οινοποιείου Κεχρής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco για τη γαστρονομία.