Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τη βιωσιμότητα στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά 2024

Η Θεσσαλονίκη, ως πόλη του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τη γαστρονομία, δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα τα παραδοσιακά προιόντα και την τοπική παραγωγή. Με αφορμή τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο φουαγιέ του Δημαρχείου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το τμήμα Τουρισμού, προσκαλούν τους πολίτες σε μια γαστρονομική εμπειρία με ποιοτικά, βιολογικά και τοπικά προϊόντα. Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Δήμου Θεσσαλονίκης μεταμορφώνεται σε ένα οικογενειακό τραπέζι που προάγει την αειφορία και την κυκλική οικονομία. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά παραγωγούς που ακολουθούν τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργώντας προϊόντα υψηλής ποιότητας με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων
Από βιολογικά ροφήματα και ξηρούς καρπούς μέχρι παραδοσιακά τσίπουρα και φρέσκια σάλτσα ντομάτας, η γκάμα των προϊόντων που θα παρουσιαστούν είναι τεράστια. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν:
• Χειροποίητα ζυμαρικά: με ποντιακές συνταγές και βραβευμένες γεύσεις
• Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: με διεθνείς διακρίσεις
• Σπιτικές σάλτσες χωρίς πρόσθετα και χρωστικές
• Παραδοσιακά προϊόντα: από τον γυναικείο αγροτικό συνεταιρισμό ΕΥΓΕ και από την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας όπως βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο, καρυκεύματα, εκλεκτά μέλια
• καρποβούτυρα σε πετρόμυλο, προϊόντα τρούφας και μανιταροπροϊόντα
• Χειροποίητες μαρμελάδες και σοκολάτες με ιδιαίτερες γεύσεις
• 100% φυσικά αποξηραμένα αλλά και πολύχρωμα φρέσκα λαχανικά σε customized διαστάσεις
• Τυροκομικά προϊόντα: από γάλα αιγών και προβάτων που εκτρέφονται στους πρόποδες του Ολύμπου
• Ποντιακά Παραδοσιακά Πιροσκί, Ωτία, Περέκ, Χατσαπουρια και πολλά άλλα…
Μια γιορτή για όλες τις αισθήσεις
Εκτός από τις γευσιγνωσίες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαγειρικά εργαστήρια με τον σεφ Γιώργο Παλησίδη και τους σπουδαστές της Πειραματικής ΣΑΕΚ Θέρμης, να συμμετάσχουν σε διαδραστικές δράσεις και να απολαύσουν μουσική στο κλίμα των ημερών. Συγκεκριμένα θα ανακαλύψουν παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες συνταγές, το χοιρινό με πράσο και την πολυπόθητη γέμιση γαλοπούλας.
Με τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, στην υποστήριξη των τοπικών παραγωγών και στην ενίσχυση της σχέσης παραγωγού-καταναλωτή-επιχειρηματία.
Καλείστε όλοι να συμμετάσχετε σε αυτή τη γιορτή γεύσεων και αξιών!
#ThessalonikiSustainableChristmas #ΒιώσιμηΑναπτυξη #ΤοπικάΠροϊόντα

Συμμετέχουν:

Dorodouli distillery Credor group

Adamelon

The Chilli Factor Organic Farm

ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ Α. ΠΕΤΡΟΣ

ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΝΑΟΥΣΑΣ

IPEROS O.E.

λafkas Mill – Καρποβούτυρα

ΜΕΛΙ ΛΑΔΙ

RHOECO

MEDITERRANEAN GOLD/ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Αρτοζαχαροπλαστεία Αναγνώστου

votanakia της Άρτεμης

ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΚΟΥΚΟΥΜΕΡΙΑ ΟΕ

Το Πιροσκί Ποντιακά Παραδοσιακά Προϊόντα

ΔΡΥΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΥΦΑ Ε.Ε.

IDIOTROPA

CitronPâtisserie

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ ΟΞΕΝΚΟΠΦ ΙΚΕ

Ιερό Κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας ΣΥΝ.Π.Ε.

Μελισσώνας

Εκλεκτίκ

Scarlet quinn

Premium Food

MILBA ΒΟΥΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ

Cocoowa cht

ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΣ

Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΕΥΓΕ»

Entopica bakaleria

Αγρόκτημα Σαρκατζή

ZARZAVAT private customized farming

ΤΣΟΤΥΛΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Manitari.eu – Γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης

Οικοτεχνία ΚΟΣΜΙΔΗΣ

ΒΑΡΜΑΖΗΣ ΑΘ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ‘THE HOT SAUCE FACTORY’

Dellas natural foods

Black beans Grandpa Beans

Σύλλογος Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες