22.4 C
Thessaloniki
22.4 C
Thessaloniki

Συνταγές

Γαύρος με ντομάτα στο φούρνο του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Ένα πιάτο, γνήσιος μεζές, το οποίο κλείνει μέσα του όλο το καλοκαίρι. Μοναδική γεύση, που επιτρέπει ατελείωτες βουτιές με φρέσκο ψωμί στη λαχταριστή σάλτσα του. Εύκολο, γρήγορο και εξαιρετικής νοστιμιάς.” Μερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: 15’ Χρόνος Μαγειρέματος: 10’ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό γαύρος 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2 ντομάτες αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες

Καλαμάρια γεμιστά του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Μοναδική τοπική έμπνευση για ένα πιάτο χορταστικό, αλλά ταυτόχρονα πλούσιο. Γνήσιος καλοκαιρινός μεζές, που θα συνοδευτεί άριστα από το ούζο, το τσίπουρο ή ένα λευκό κρασί. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα του καλοκαιριού και μια εξαιρετική εκδοχή των μοναδικών ελληνικών γεμιστών. “ Μερίδες: 4-6 Χρόνος Προετοιμασίας: 30’ Χρόνος Μαγειρέματος: 30’ ΥΛΙΚΑ 1,5 κιλό

Μαγειρίτσα Σαλονικιώτικη του Σωτήρη Ευαγγέλου

Το απόλυτο, παραδοσιακό πιάτο της Ανάστασης, αλλά και αγαπημένο πιάτο των ξενύχτηδεων στα σουπάδικα της πόλης! Η πηχτή σούπα με την ψιλοκομμένη συκωταριά, τα πλούσια πράσινα μυρωδικά και το βελούδινο , είναι ένα ελληνικότατο πιάτο, μοναδικής σύλληψης και νοστιμιάς.” Μερίδες: 6-8 Χρόνος Προετοιμασίας: 1:30’ Χρόνος Αναμονής: 2:00’ Χρόνος Μαγειρέματος: 60’ ΥΛΙΚΑ 2 συκωταριές (από αρνί

Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και κρεμμύδι του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Καλοκαίρι χωρίς μελιτζάνα δεν γίνεται! Η πικάντικη γεύση αυτού του μοναδικού λαχανικού, που μπορεί να φαγωθεί ως κυρίως πιάτο, συνοδεία μπόλικης φέτας ή να αποτελέσει μεζέ για το καλοκαιρινό τραπέζι με ψαρικά ή κρεατικά.” Μερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: 1:15’ Χρόνος Μαγειρέματος: 25’ ΥΛΙΚΑ 4 μελιτζάνες 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Πικάντικη νοστιμιά για το απόλυτο πιάτο, με καταγωγή από τη Σμύρνη της Μικρασίας, που έχει ελληνικές και ανατολίτικες ρίζες. Το συνοδεύουμε με έναν βελούδινο πουρέ και με τη λαχταριτή κόκκινη σάλτσα του. Οι μοναδικές μυρωδιές από το σκόρδο, το κύμινο και την κανέλλα ανεβάζουν την όρεξη και τη λαχτάρα για αμαρτωλές βουτιές.” Μερίδες: 4-6 Χρόνος

Τσουρέκι παραδοσιακό του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Το εκλεκτό βούτυρο και το καλό ζύμωμα δίνουν τη μοναδική γεύση στο απόλυτο Πασχαλιάτικο γλυκό. Οι μυρωδιές από τη μαστίχα, το μαχλέπι και το κακουλέ, που αναδύονται σε κάθε μπουκιά ενισχύουν τον πλούσιο γευστικό χαρακτήρα του.” Τεμάχια: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: 45’ Χρόνος Αναμονής: 3:30’-4:00’ Χρόνος Μαγειρέματος: 35’ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αλεύρι τύπου Αμερικής 90 γρ.

Χαλβάς με σιμιγδάλι του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Με καταγωγή από την Ανατολή μας έρχεται το γλυκό, που θέλει υπομονή και φτιάχνεται με λάδι, σιμιγδάλι και ζάχαρη ή σιρόπι για πιο πλούσια γεύση. Η προσθήκη σταφίδας, αμυγδάλων και του ξύσματος λεμονιού, δίνει μια μοναδική γεύση. Ιδανικό για το τελείωμα κάθε ελληνικού γεύματος.” Μερίδες: 6-8 Χρόνος Προετοιμασίας: 10’ Χρόνος Μαγειρέματος: 15’ ΥΛΙΚΑ Για το

Χορτόπιτα με σέσκουλα, σπανάκι, τσουκνίδες, μυρώνια & καυκαλήθρες του Σωτήρη Ευαγγέλου

“Το πιο χαρακτηριστικό ελληνικό έδεσμα, που φτιάχνεται σε κάθε σημείο της Ελλάδας με φύλλο και γέμιση ό,τι υπάρχει διαθέσιμο. Τα πλούσια χόρτα, μαζεμένα από τη γη, ανακατεμένα με το κρεμμύδια και το πράσο, θα δώσουν ξεχωριστή γλύκα, σε ένα πιάτο, που τρώγεται κάθε ώρα της ημέρας, ως πρώτο πιάτο, συνοδευτικό ή σνακ.” Μερίδες: 8 Χρόνος

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο, φέτα, πιπεριές και ντομάτα του Απόστολου Αλτάνη

Υλικά για 8 μερίδες: 40 τμχ. Γαρίδες 320 ml. Ελαιόλαδο 4 τμχ. Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 4 τμχ. Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 4 σκελ. Σκόρδο ψιλοκομμένο 160 ml. Ούζο 960 γρ. Σάλτσα ντομάτας 640γρ. Φέτα κομμένη σε κυβάκια 16γρ. Ξερή ρίγανη Μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι λευκό τριμμένο Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το εντεράκι

Μπεζές Θεσσαλονίκης του Απόστολου Αλτάνη

Υλικά μους λευκής σοκολάτας: 125 γρ. Γάλα 235 γρ. Λευκή σοκολάτα 5 γρ. Ζελατίνη (φύλλα) 1 τμχ. Βανίλια στικ 250 γρ. Κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την βανίλια να βράσουν και προσθέτουμε στην σοκολάτα. Προσθέτουμε την μαλακωμένη ζελατίνη στο μείγμα και

Μελιτζανοσαλάτα με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και κρέμα πιπεριάς του Απόστολου Αλτάνη

Υλικά για 8 μερίδες: 1,6 kg. Μελιτζάνα 120 ml. Ελαιόλαδο ½ σκελ. Σκόρδο ψιλοκομμένο 40 ml. Ξύδι λευκό 240 γρ. Πιπεριά Φλωρίνης (Ψημένη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη) 60 γρ. Μαϊντανό ψιλοκομμένος 160 γρ. Φρέσκο κατσικίσιο τυρί 40 γρ. Κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης (ψημένη, καθαρισμένη και περασμένη στο μπλέντερ) 60 γρ. Ανάμεικτα λαχανικά 160 γρ. Πολύχρωμα ντοματίνια Πιερίας

Χταπόδι με ρεβιθάδα και κρίταμο του Απόστολου Αλτάνη

Υλικά για οχτώ μερίδες: 2 τμχ. Χταπόδι (2.5kg) 2 τμχ. Κρεμμύδι ξερό 2 τμχ. Καρότο 2 τμχ. Κλωνάρι Σέλερι 12 τμχ. Αστεροειδή Γλυκάνισο 2 τμχ. Φύλλο δάφνης 20-24 τμχ. Κόκκους μαύρο πιπέρι 800 ml. Κόκκινο κρασί Νερό μέχρι να σκεπαστεί το χταπόδι Εκτέλεση: Κόβουμε όλα τα υλικά σε φέτες και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα